Omgeving

De tipi- en safari tenten staan op Camping Pian d’Amora in Toscane en op Camping Luna del Monte in Umbrië. Beide zijn kleine, rustieke campings, prachtig op een heuveltop gelegen en omringt door het glooiende landschap.

Camping Luna del Monte
Monte Santa Maria Tiberina ligt in het noord westen van Umbrië, vlakbij de grens met Toscane.
http://www.campinglunadelmonte.nl

Het pittoreske bergdorp Monte Santa Maria Tiberina ligt op 600 meter hoogte en op steenworp afstand van de camping. Struinend door de smalle straatjes word je bij elk doorkijkje verrast door een prachtig vergezicht!  

Op de oude Piazza werden honderden jaren geleden regio gevechten te paard gehouden. De Palazzo Bourbon heeft vele interessante tentoonstellingen en er is tevens een Tourist Point aanwezig. Il Monte is een prima uitvalsbasis voor mooie  wandel- en fietstochten of om een trekking te paard te maken door het glooiende heuvellandschap. Het eerste weekend van augustus is het 4 daagse jaarlijkse dorpsfeest: de Sagra della Porchetta, met veel eten en life muziek!

Een avontuurlijke of actieve dagbesteding behoort ook zeker tot de mogelijkheden. Naast de fiets- en wandelpaden in de directe omgeving is er van alles te doen. Denk aan een kano tochtje over de Tevere rivier in de vallei bij Città di Castello, scooters huren voor een ritje ‘op zijn Italiaans’ langs Lago Trasimeno, raften nabij de Marmore waterfalls (zuid Umbria), trekking te paard door het glooiende heuvellandschap, een dagje met de kids naar buitenspeeltuin Parco della Domenica, chillen bij het riviertje van Il Sasso (op circa 20 min. rijafstand), etc. 

Cultuur is te vinden in nabij gelegen steden als Perugia, Assisi, Gubbio, Spello en Arezzo. Bezoek ook één van de vele festivals, zoals het Middeleeuwse feest in Montone, ‘Il Palio’: de paarden races in Arezzo en Siena, het Wijnfestival in Montefalco en het Jazz- en Chocolade Festival in Perugia. 


CAMPING PIAN D’AMORA
Coreglia Antelminelli ligt in het noorden van Toscane, op 30 km ten noorden van de prachtige stad Lucca.
www.campingpiandamora.nl

Vanaf Pian d’Amora loop je direct het oude centro storico van Coreglia in: een dorpje vol authentieke straatjes waar de tijd lijkt te hebben stil gestaan. Er zijn een paar barretjes en kleine buurt winkeltjes, twee risto’s, meerdere kerkjes en een historisch beeldenmuseum. De dorpsbewoners zijn zeer gastvrij.

Vanuit Coreglia zijn meerdere wandelpaden aangelegd en ook met de E-bikes die op de camping te huur zijn, kan je de prachtige omgeving verkennen. Een wandeling door de kloof Orrido di Botri is zeker een aanrader! Tevens zijn er vele leuke outdoor activiteiten te doen voor jong en oud. Denk aan canyoningen, zip-linen, suppen, supyoga en raften.

Voor cultuurliefhebbers is er ook zeker voldoende aanbod. Te beginnen met de zalige, ommuurde stad Lucca. Iedereen die hier geweest is wil altijd weer een keer terug! Barga ligt op fietsafstand van de camping en is boordevol goede trattoria’s met vele lokale specialiteiten op de kaart. Pisa is bovenal een highlight voor de toren van Pisa. De toren is bijzonder om met de kids te bezoeken en vanaf 8 jaar ook te beklimmen; eveneens een aanrader en onvergetelijk!
Firenze, Pistoia, de wijngebieden ten noordoosten van Lucca en een dagje zee mogen ook zeker niet ontbreken.