Omgeving

De tipi tenten staan op Camping Luna del Monte. Dit is een kleine, rustieke camping, prachtig op een heuveltop gelegen en omringt door het glooiende landschap, op de grens van Toscane en Umbrië!
http://www.campinglunadelmonte.nl

Het pittoreske bergdorp Monte Santa Maria Tiberina ligt op 600 meter hoogte en op steenworp afstand van de camping. Struinend door de smalle straatjes word je bij elk doorkijkje verrast door een prachtig vergezicht!  

Op de oude Piazza werden honderden jaren geleden regio gevechten te paard gehouden. De Palazzo Bourbon heeft vele interessante tentoonstellingen en er is tevens een Tourist Point aanwezig. Il Monte is een prima uitvalsbasis voor mooie  wandel- en fietstochten of om een trekking te paard te maken door het glooiende heuvellandschap. Het eerste weekend van augustus is het 4 daagse jaarlijkse dorpsfeest: de Sagra della Porchetta, met veel eten en life muziek!

Cultuur is te vinden in nabij gelegen steden als Perugia, Assisi, Gubbio, Spello en Arezzo. Bezoek ook één van de vele festivals, zoals het Middeleeuwse feest in Montone, ‘Il Palio’: de paarden races in Arezzo en Siena, het Wijnfestival in Montefalco en het Jazz- en Chocolade Festival in Perugia. 

Een avontuurlijke of actieve dagbesteding behoort ook zeker tot de mogelijkheden. Naast de fiets- en wandelpaden in de directe omgeving is er van alles te doen. Denk aan een kano tochtje over de Tevere rivier in de vallei bij Città di Castello, scooters huren voor een ritje ‘op zijn Italiaans’ langs Lago Trasimeno, raften nabij de Marmore waterfalls (zuid Umbria), trekking te paard door het glooiende heuvellandschap, een dagje met de kids naar buitenspeeltuin Parco della Domenica, chillen bij het riviertje van Il Sasso (op circa 20 min. rijafstand), etc.